Image
Texten "Glasbranschföreningens kvinnliga nätverk" omges av bilder på kvinnor som arbetar i glasbranschen

Glasbranschens kvinnliga nätverk (SENARELÄGGS)

Datum och tid:
till
Typ:
Möten & events
Plats:
Stockholm

Är du kvinna verksam i glasbranschen?

Varmt välkommen att ansluta dig till vårt kvinnliga nätverk. Vi träffas fysiskt och digitalt ett par gånger om året för inspiration, gemenskap och utbyte av erfarenheter. 

Vilka vänder sig nätverket till?

Glasbranschens kvinnliga nätverk är öppet för alla kvinnor i branschen oavsett roll på företaget och oavsett verksamhetsområde. Här blir du en del av ett informellt nätverk som inspirerar med föreläsningar, gruppdiskussioner och nätverkande för att stärka dig i din yrkesroll och utveckla dig professionellt.

Varför behövs ett kvinnligt nätverk?

Många kvinnor uttrycker att det är roligt och utvecklande att arbeta i glasbranschen, men än så länge är kvinnor kraftigt underrepresenterande på företagen. Nätverket erbjuder kvinnor verksamma i branschen en naturlig mötesplats för att kunna knyta nya kontakter, utbyta erfarenheter och idéer samt hitta förebilder. Tillsammans ökar vi också möjligheterna att fler kvinnor ska söka sig till vår bransch och att få redan verksamma att stanna kvar. 

Första träffen senareläggs

Första nätverksträffen skulle ha ägt rum 3 februari 2022 i Stockholm men på grund av pandemin med ökad smittspridning och nya restriktioner anser vi inte att det går att träffas som planerat. Evenemanget kommer därför att flyttas fram. Mer information presenteras så snart nytt datum finns. 

Till första mötet har vi bjudit in Catharina Elmsäter-Svärd, vd för Byggföretagen och tidigare infrastrukturminister, som delar med sig av sina erfarenheter av att vara kvinna på olika ledande positioner samt om hur och varför Byggföretagen har startat upp sina kvinnliga nätverk. 

Anmälan är ännu inte öppen.

Läs mer om Glasbranschens kvinnliga nätverk