Image
Omslag tidningen GLAS jubileumsnummer

GLAS firar 90 år – nytt jubileumsnummer ute nu!

TEMA: SPARA OCH GENERERA ENERGI SAMT VÄXTHUS FÖR MER ÄN ODLING
2023-03-09 10:28

Det finns bara en tidning i Sverige som helt fokuserar på glas i byggnation – GLAS. En tidning som sedan starten 1933 följt utvecklingen från munblåst glas till dragglas, planglas och numera 3D-skrivare för glas. Sett arkitekturtrender komma och gå och stått pall stora samhällsförändringar. Oförtrutet bjudit på inspiration och kunskap som banat vägen framåt för glasbranschen.

I år fyller tidningen GLAS hela 90 år, vilket bland annat firas genom att lyfta några av de arkitekturpärlor som skapat ideal, utmanat gränser och förflyttat oss dit vi står idag. Med andra ord hyllas glasfasader som på ett eller annat sätt gjort intryck, avtryck och påverkat vårt sätt att bygga. Först ut är restaurangen Paradiset – det allra senaste inom svensk arkitektur när tidningen startade. Förutom ikonisk glasarkitektur bjuder också årets första nummer på samtid och framtid. Det odlas idéer i växthus och forskningslaboratorium. En klimatpsykolog gör entré och de små, små sandkornen tillräknas det värde de förtjänar.

Här kan du läsa årets första jubileumsnummer av GLAS (och ta del av tidigare nummer av tidningen).

Blond kvinna i blå kavaj tittar leendes in i kameran
Melinda Lemke, Chefredaktör Tidningen GLAS 

Trevlig läsning!
Önskar Melinda Lemke, chefredaktör, och övriga redaktionen

PS. Likväl som rötterna ger näring till trädet, ger du som läsare mening till tidningen. Dela med dig av dina minnen, favoritprojekt eller artiklar du haft glädje och tipsa om det du vill se mer av – du vet var jag finns!

Vill du skicka tips till redaktionen?
Mejla: melinda.lemke@gbf.se