Image
Logotype - SM i konstinramning 2022

Arbetar du professionellt med konstinramning i Sverige?

– Välkommen att tävla i SM i Konstinramning!

SM i Konstinramning avgörs vartannat år i samband med Glasbranschföreningens branschträff Glasdagen. Nästa tävling arrangeras 4 februari 2022 i Stockholm.

MAXIMALISM – temat för SM i konstinramning 2022!

Ta chansen och släpp loss all din kreativitet och visa din maximala yrkesskicklighet. Med årets tema har du möjlighet att maxa din inramning!

Bedömningskriterier

Tävlingsbidragen bedöms av en professionell jury, som granskar och bedömer varje inramning utifrån kriterierna val av material, noggrannhet i arbetet samt helhetsintryck, kreativitet och estetik. Hur väl inramningen följer temat bedöms också. Juryn utser 1:a, 2:a och 3:e pris.  

Tävlingsregler och instruktioner 

  • Alla konstinramare verksamma i Sverige är välkomna att delta i tävlingen.
  • Tävlingsbidraget ska utgöras av en bild med maxmått 100 mm x 100 mm.
  • Samma yttermått gäller för alla bidrag, och det ska vara 500mm x 500mm.
  • När arbetet är klart skickas information om vem som har gjort inramningen samt en bild på färdig inramning med e-post till karin.lindskog@gbf.se senast 24 januari.
  • Information om materialval (innehållsdeklaration) ska fästas på baksidan av inramningen. OBS! För att granskarna ska kunna göra en opartisk bedömning är det av yttersta vikt att inget person- eller företagsnamn syns på inramningens fram- eller baksida.
  • Tävlingsbidraget ska skickas/lämnas till Glasbranschföreningens kansli och finnas där senast 24 januari 2022. Besöks-/leveransadress: Skeppsbron 40, 111 30 Stockholm.
  • Som tävlingsdeltagare ansvarar du själv för att ta med ditt bidrag efter prisutdelningen på Courtyard by Marriott 4 februari i Stockholm.

Tävlingen avgörs på Glasdagen

Tävlingen avgörs i samband med Glasbranschföreningens branschträff Glasdagen 4 februari i Stockholm. De tävlande bidragen ställs ut på plats och kan beskådas under hela dagen. Deltagarna på Glasdagen får också möjlighet att rösta på sin favorit, vilken tillkännages i samband med prisutdelningen under galamiddagen.

Om du deltar i tävlingen men inte är medlem i Glasbranschföreningen har du ändå möjlighet att delta på de programpunkter som handlar om konstinramning med start efter lunch. Du är också hjärtligt välkommen att medverka på middagen och prisceremonin. Läs mer om Glasdagen.

Anmälan - anmäl dig senast 15 december 2021

Anmälningsavgiften till SM i Konstinramning är 700 kr (exkl. moms) för medlem i Glasbranschföreningen och 1 400 kr (exkl. moms) för icke medlem. Avgiften faktureras efter anmälan och är en bekräftelse på deltagande i tävlingen. Din anmälan är bindande och anmälningsavgift återbetalas ej.

Öppna anmälningsformuläret

Relaterade sidor

Vill du veta mer?

Karin Lindskog

Utbildning och rekrytering / Projektledare konstinramning
Telefon:
08-453 90 73
E-post:
karin.lindskog@gbf.se