Vi skapar en ljusare framtid!

Glasbranschen levererar produkter och tjänster som ett modernt samhälle inte kan vara utan. Företagen arbetar dagligen med att ge människor en bättre livsmiljö, trygghet och god hälsa. Här ger vi några exempel på hur vi bidrar till ett bättre samhälle och skapar en ljusare framtid!

Människor går nedför en glastrappa medan solens strålar bryts genom byggnadens glasfasad

Glas för gränslösa möjligheter.

Idag kan vi bygga hela hus av enbart glas: väggar, tak och golv. Modern glasarkitektur öppnar upp för frihet och ljus. Glas ger skydd, komfort och närhet till omgivningen. Dagens glasprodukter är flexibla, smarta, starka, glänsande, färggranna, formfria, reflekterande, mönstrade och ger både utsikt och inblick.

En spektakulär glasbyggnad där glaspartierna monterat så att det ser ut som om det är en stor spricka i huset.

Glas för spännande arkitektur.

Glas är idag ett självbärande byggmaterial, som man i princip kan bygga vad som helst och hur som helst med. Tekniskt avancerade konstruktioner för fasader, entréer och tak bidrar till en friare arkitektur där behov av både form, design, energi, komfort och säkerhet kan tillgodoses.

Ett litet barn som håller i sin mjukiskanin kikar ut genom en glasdörr på den snöbelagda tomten utanför

Glas för hållbar miljö.

Energiglas framställs för att spara energi. Det är vanligt glas som är belagt med ett ytskikt som hindrar värmeutstrålning. Isolerrutor består av två eller flera glas, oftast med beläggningar på glasytan och gas mellan glasen, för bra isolering. Glas är också ett helt naturligt material som inte åldras och kan återvinnas.

Två personer arbetar på ett kontor med glasade innerväggar.

Glas för ett öppet samhälle.

Exponera eller exponeras. Fasader av glas ger huset extra dimensioner. Det ger insikter om utsiktens betydelse och skapar utrymme för trivsel och rymd. Med glastak bor man under öppen himmel inomhus, som i ett luftslott. Transparent arkitektur är självklart i ett öppet samhälle.

Tre elever sitter på golvet i en korridor och lutar sig mot glasfasaden som vetter ut mot skolgården. De tittar på något som flickan i mitten håller i.

Glas för tryggare tillvaro.

Att kunna se ut eller in och följa det som sker i omgivningen skapar trygghet, harmoni och stimulans. Otrygghet minskar med dörrar och väggar av glas. Det finns också glas, härdade och laminerade, som tål hårda tag oavsett om det handlar om personskydd i inomhusmiljö eller om de ska stå emot inbrott och vandalism. Det finns glas för säkerhets skull helt enkelt.

En vuxen och två barn hoppar runt i vad som ser ut som deras vardagsrum medan dagsljuset flödar in genom ett stort fönster

Glas för hälsa.

Dagsljus hjälper oss att hålla en bra dygnsrytm. Vi sover bättre om natten och mår allmänt bättre om vi har fått tillräckligt med ljus på dagen. Däremot bidrar kort exponering av dagsljus till både dålig sömn och sämre humör. Studier visar dessutom att vi presterar bättre om vi vistas i miljöer med rikligt dagsljusinflöde.

En äldre man visar ett litet barn något på en interaktiv glasskärm.

Glas för smartare liv.

Glas är intelligent transparens. Smarta glas är multifunktionella och kan till exempel stänga ute värmen från solljuset, eller släppa in värmen när det är kallt. De kan innehålla, antenner, sensorer, larm, displayer och egentligen allt som har med teknisk kommunikation att göra.

En person kör en bil i en skymmande skogsmiljö

Glas för god sikt.

Det är livsviktigt med god sikt i bilen. En sliten vindruta, stenskott och sprickor är en trafikfara. Sikten försämras på grund av vindrutans slitage eller skada och vid bländning får föraren mycket sämre möjlighet att upptäcka hinder i tid. Auktoriserade bilglasmästerier utför säkra bilglasarbeten för din trygghet.

En person studerar en vägg med inramade konstverk i olika färger och storlekar. Tonen går i blått.

Glas för bevarande av konsten.

Professionellt utförda inramningar ger konsten ett extra lyft. De säkrar också att målningen, litografin, fotot eller föremålet inte förstörs. Vänd dig till en konstinramare för kreativa och måttbeställda inramningar som framhäver tavlan och motivet på bästa sätt. De ger konsten yttre skönhet och kunden en garanti för kvalitet.